Spirit4you
  Spirit4you vo-mbo, jaargang 12, nr. 5, februari 2019  
 

Spots on Jobs

Op donderdag 17 januari 2019 was het weer tijd voor Spots on Jobs. De opleidingen- en beroepenbeurs voor vmbo-leerlingen in het derde en vierde leerjaar in Den Haag en omgeving. Leerlingen waren van harte uitgenodigd om samen met hun ouders, decaan en/of mentor de beurs te bezoeken. Bedrijven en scholen uit de regio presenteerden zich op deze beurs. Vakmensen lieten hun werk zien en voorlichters en studenten van mbo-scholen gaven toelichting over de opleidingen. Vmbo-leerlingen konden rondneuzen, opdrachten maken en hun vragen stellen. Voor een impressie van de beurs klikt u hier.

 

Spots Special

Kom met uw leerlingen naar Spots Special op donderdag 14 maart 2019 in Zalencentrum Opera! Diverse organisaties, (gemeentelijke) instellingen, bedrijven, verenigingen en onderwijsaanbieders geven informatie en bieden allerlei loopbaanactiviteiten aan. Leerlingen vanuit praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs kunnen kennis maken met allerlei mogelijkheden als ze van school komen. Voor pro-leerlingen zijn er allerlei beroepen en opleidingen te zien. Vso-leerlingen kunnen zich verdiepen in vervolgopleidingen, vrijetijdsbesteding, beschermd wonen en beschut werk. En uiteraard zijn de ouders van harte welkom om mee te komen naar Spots Special! Bereid de leerlingen goed voor op Spots Special en maak gebruik van de opdrachtkaarten in de Lobbox: ontdek je talent, sociale vaardigheden en stage lopen. Om direct naar de opdrachtkaarten te gaan klikt u hier.

 

Netwerkbijeenkomst havo/mbo/hbo 21 februari 2019

Vanuit Spirit4you wordt u met regelmaat benaderd voor de overstap van leerlingen van havo naar hbo, havo naar mbo en sinds kort ook mbo naar hbo. Om alle onderwerpen die spelen rondom LOB en overstap voldoende aandacht te geven nodigen we uit graag uit voor de eerste bijeenkomst van het Netwerk havo/mbo/hbo op 21 februari 2019. U kunt zich hier aanmelden.

 

Professionaliseringsmiddag 21 maart 2019

De professionaliseringsmiddag is bestemd voor decanen en mentoren van de vo scholen, alle betrokkenen uit het mbo die zich bezighouden met LOB en doorstroom en andere geïnteresseerden. Wij zijn te gast bij MBO Westland in het splinternieuwe World Horti Center. Een unieke samenwerking tussen bedrijven, brancheorganisaties, onderwijs en overheden. Het is een ontmoetingsplaats tussen werkgevers en toekomstige werknemers.
Drie scholen, te weten; Lentiz onderwijsgroep, ROC Albeda en ROC Mondriaan, hebben de krachten gebundeld om tot één sterke mbo voor het Westland te komen. Van handel tot techniek, van zorg en food tot groen. Tijdens deze middag is er een interactief en informatief programma met onder andere workshops over diverse nieuwe opleidingen en rondleidingen. U kunt zich hier aanmelden.

 

VOROC

Met ingang van heden is het emailadres van de helpdesk VOROC: servicedesk@voroc.nl. Het telefoonnummer blijft ongewijzigd: 070 3156351.

In verband met de privacywetgeving zijn de burgerservicenummers niet meer in VOROC zichtbaar.

 

Ander nieuws

Vanaf volgend jaar wordt het voor vmbo-leerlingen makkelijker om door te stromen naar het mbo. Door opleidingen aan te bieden waarin vmbo en mbo in elkaar geschoven zijn, kunnen leerlingen op hun vmbo-school al starten met hun vervolgopleiding in het mbo. De verwachting is dat er daardoor minder leerlingen uitvallen bij die overstap. Voor het hele bericht klikt u hier

Met de Basiscijfers Jeugd geven UWV en SBB een actueel beeld van de kansen en mogelijkheden voor jongeren op de regionale arbeidsmarkt en stagemarkt. Elk kwartaal komt er een update, met recentere cijfers of aanvullende informatie. Om direct de basiscijfers te bekijken klikt u hier

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl