Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you vo-mbo, jaargang 12, nr. 8, mei 2019  
 

Bekijk je toekomst nu beurs 2019

Om alvast in uw agenda te noteren: op maandag 9 en dinsdag 10 december 2019 is de eerste editie van de Bekijk je toekomst nu beurs! Dit is de opvolger van Spots on Jobs. De Bekijk je toekomst nu beurs vindt plaats in het World Forum. Leerlingen krijgen hier de gelegenheid om kennis te maken met een breed aanbod van opleidingen en beroepen. Binnenkort volgt meer informatie.

 

Voorlichtingskalenders ROC Mondriaan en mboRijnland

Hierbij ontvangt u de voorlichtingskalenders van ROC Mondriaan en mboRijnland. Hierin staan belangrijke data voor het schooljaar 2019-2020 van bijvoorbeeld open dagen en proefstuderen. De voorlichtingskalender van ROC Mondriaan vindt u hier. De voorlichtingskalender van mboRijnland vindt u hier.

 

Van ISK naar MBO: gids voor ISK leerlingen

Hoe kies je een opleiding die bij je past? Wat moet je weten over het mbo en welke opleidingen zijn er? Van ISK naar MBO is een landelijke gids, gemaakt in opdracht van LOWAN. In deze gids staat alles wat nodig is om te weten bij de overstap van ISK naar MBO en kan samen met de filmpjes goed in de klas gebruikt worden. De gids vindt u hier. De regionale versie van deze gids verschijnt in september 2019.

 

Professionaliseringsmiddag 20 juni 2019

Op donderdagmiddag 20 juni organiseert Spirit4you een professionaliseringsmiddag met het thema 'de bouw'. Hier kunt u zich aanmelden. Het programma volgt in de eerste week van juni.

 

Uitreiking Haagse stageprijs 25 juni 2019

Voor veel jongeren van het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en entree volgt er na de schoolperiode werk of dagbesteding. Stages zijn daarom heel belangrijk voor de leerlingen. Op dinsdag 25 juni 2019 wordt voor de vierde keer de Haagse stageprijs voor het schooljaar 2018-2019 door wethouder Saskia Bruines uitgereikt. Een onderscheiding voor een uitblinkende leerling van het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs of entree die een bovengemiddelde ontwikkeling heeft doorgemaakt tijdens de stageperiode. Ook wordt er een prijs uitgereikt aan het stagebedrijf dat zich op een bijzondere manier ingespannen heeft om leerlingen een goede stage en begeleiding te bieden.

 

Netwerk havo/mbo/hbo 4 juli 2019

Op donderdagmiddag 4 juli is de volgende bijeenkomst van het nieuwe netwerk havo/mbo/hbo. We gaan dan met elkaar verder over hoe de doorstroom versterkt kan worden. U kunt zich hier aanmelden. Programma volgt spoedig.

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl