Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you vo-mbo, jaargang 12, nr. 6, maart 2019  
 

Aanmelden voor BBL workshops

Op 11 en 18 april 2019 verzorgt Spirit4you in samenwerking met de Leerwerkmakelaar van de gemeente Den Haag BBL workshops voor leerlingen die de overstap gaan maken naar een BBL opleiding. Tijdens deze workshops wordt er ingegaan op wat er komt kijken rondom een BBL opleiding in het mbo. De leerlingen krijgen praktische tips en tools aangereikt voor het sollicitatieproces. U kunt leerlingen die gebaat zijn bij een extra stimulans aanmelden voor een workshop. Ook ouders zijn van harte welkom. De workshops vinden plaats bij de Leerwerkmakelaar op de Binckhorstlaan 145 in Den Haag. Hier kunt u leerlingen aanmelden voor 11 april en hier voor 18 april.

 

Van ISK naar MBO

Mais wist in Syrië al dat ze juf wilde worden. Farid vindt hardlopen heel leuk en wil graag trainer worden. Mais en Farid zijn allebei van de isk naar het mbo gegaan. Welke opleidingen moeten ze volgen om hun dromen te verwezenlijken? Wat gaat er goed en wat minder? Klik hier voor de filmpjes over Mais en Farid. Na het bekijken van de filmpjes kunnen leerlingen met de lesbrieven aan de slag.

 

Workshop bekijkjetoekomstnu.nl en lobbox

De website bekijkjetoekomstnu.nl staat vol met info over beroepen, opleidingen en stages. De lobboxen bevatten loopbaangericht lesmateriaal. Wilt u begeleiding voor uw team hoe deze instrumenten goed in te zetten binnen het LOB-programma op uw school? Meld u aan voor een workshop bekijkjetoekomstnu bij u op school via info@spirit4you.nl.

 

Netwerk havo/mbo/hbo

Op 21 februari 2019 kwamen zo'n 25 collega's op het Edith Steincollege bij elkaar voor de eerste netwerkbijeenkomst havo/mbo/hbo. Het gezamenlijke uitgangspunt is de verbetering van de overstap van jongeren; van havo naar mbo, van havo naar hbo en van mbo naar hbo. De deelnemers willen graag "gezamenlijk optrekken". Hier vindt u een verslag van de bijeenkomst. Het volgende netwerk is gepland in juni 2019. Nadere informatie volgt.

 

Spirit4you op Linkedin

Spirit4you is ook op Linkedin te vinden. U bent van harte uitgenodigd om ons te linken!

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl