Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you vo-mbo, jaargang 13, nr. 1, september 2019  
 

Wegwijs in het mbo 2020

Alle scholen hebben de nieuwe mbo-gids Wegwijs in het mbo 2020 gekregen. Leerlingen en hun ouders kunnen deze gids gebruiken om zich te oriënteren op de overstap naar het mbo. Bij de mbo-gids hoort een lesbrief met korte opdrachten. Hiermee kunnen leerlingen ontdekken welke informatie ze waar kunnen vinden. Deze lesbrief staat in de Lobbox vmbo. Ook hebben scholen de Open dagen poster ontvangen, om op te hangen in de school. Klik hier voor de mbo-gids en het bijbehorende lesmateriaal. Klik hier voor de Open dagen poster. Meer gidsen en posters kunt u aanvragen via info@spirit4you.nl.

 

Geactualiseerde Leerroutekaart Haaglanden

Op verzoek van scholen is er een aantal veranderingen aangebracht in de Leerroutekaart Haaglanden. De scholen hebben de nieuwe versie van de Leerroutekaart ontvangen, samen met de mbo-gids en de Open dagen poster. Klik hier om direct naar de Leerroutekaart te gaan. Meer Leerroutekaarten kunt u aanvragen via info@spirit4you.nl.

 

Save the date: professionaliseringsmiddag 7 november 2019

Om te noteren in uw agenda: op donderdag 7 november is er weer een professionaliseringsmiddag voor onderwijsprofessionals. Programma en locatie volgen. U kunt zich hier aanmelden.

 

Uitnodiging symposium Coaching en begeleiding op 14 november 2019

Spirit4you organiseert dit schooljaar 3 symposia voor onderwijsprofessionals van havo, mbo en hbo. Het thema van de middag is de inzet van coaching en begeleiding bij de overstap van havo en mbo naar hbo. U bent van harte welkom op donderdag 14 november 2019 vanaf 14.00 uur (inloop 13.30 uur) op de Haagse Hogeschool. U kunt zich hier aanmelden.

 

Van laten kiezen naar leren kiezen

Op initatief van Spirit4you en HCO opende het Onderwijscafé op donderdag 19 september jl. voor het eerst dit schooljaar de deuren. Decanen, mentoren en schoolleiders gingen met elkaar in gesprek over de inzet van Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) op school en het belang daarvan voor leerlingen in het keuzeproces. Prof. dr. Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar op het gebied van LOB, heeft tijdens deze avond waardevolle inzichten meegegeven. Met name over het belang van léren kiezen, in plaats van laten kiezen. Een impressie van de avond vindt u hier.

 

VOROC

De VOROC-applicatie wordt binnenkort gereed gemaakt voor het nieuwe overstapjaar. Dit betekent dat het schooljaar 2018-2019 afgesloten wordt. Alle actuele ontwikkelingen, data en wat er van u verwacht wordt staan in de nieuwe nieuwsbrief VOROC.

U bent van harte uitgenodigd voor de VOROC informatiemiddag op 31 oktober 2019. Deze middag is bedoeld voor iedereen die met VOROC werkt. Wij brengen u in deze bijeenkomst graag op de hoogte van VOROC in schooljaar 2019-2020. U kunt zich hier aanmelden.

 

LOB-paspoort

Leerlingen nemen gedurende hun schoolloopbaan aan allerlei LOB-activiteiten deel. In het LOB-paspoort van Spirit4you kunnen leerlingen dit allemaal vastleggen. Dit document wordt ook gebruikt tijdens de intake bij de betreffende mbo-opleiding. In het LOB-paspoort kunnen vanaf heden ook Plusactiviteiten vermeld worden (onder het kopje Voorbereiding). Klik hier om direct naar het aangepaste LOB-paspoort te gaan.

 

Verder lezen

Interview met Ton Luken, onderzoek en adviseur op het gebied van loopbaanontwikkeling: "Loopbaanbegeleiding zou nog veel professioneler moeten."

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl