Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you vo-mbo, jaargang 12, nr. 10, juli 2019  
 

Uitnodiging Onderwijscafé VO op 19 september 2019

Spirit4you en HCO nodigen u van harte uit voor het Onderwijscafé VO op donderdag 19 september 2019. Het thema van de avond: iedere leerling een succesvolle schoolloopbaan: hoe maken we van LOB een samenhangend programma gedurende de hele schoolloopbaan van de leerling?

Tijdens deze avondsessie zullen we wetenschappelijke inzichten en initiatieven uit de praktijk rondom dit thema met elkaar verkennen en bespreken. De avond start met een lezing van bijzonder hoogleraar Marinka Kuijpers. Daarnaast besteden we middels een panelgesprek aandacht aan initiatieven uit de praktijk. De avond heeft een interactief karakter met ruimte voor eigen inbreng en het delen van ervaringen met andere onderwijsprofessionals.

Deelname aan dit onderwijscafé is gratis. U kunt zich aanmelden via de volgende link (hier staat ook praktische informatie zoals tijdstip en locatie): www.hco.nl/agenda/onderwijscafe-vo.

 

Programma Spirit4you vo-mbo schooljaar 2019-2020

Deze week zijn het nieuwe programma van Spirit4you vo-mbo en de kalender met de bijeenkomsten voor het nieuwe schooljaar 2019-2020 bij alle scholen bezorgd. Hier treft u het programma en de kalender digitaal aan.

 

Doorstroomrapportage 2018-2019 beschikbaar

De rapportage over doorstroom, switch en uitval bij de overstap van vmbo naar mbo 2018-2019 is beschikbaar. Wilt u een exemplaar ontvangen? Stuur dan een email naar info@spirit4you.nl. 

 

Wegwijs in het mbo 2020

Eind september ontvangen alle vo-scholen de mbo-gids Wegwijs in het mbo 2020, de poster met alle open dagen in de regio Haaglanden en de geactualiseerde Leerroutekaart Haaglanden.

 

Voorziening Vroegtijdig Aanmelden mbo uitgesteld

Het ministerie van OCW heeft besloten om de inwerkingtreding van de Voorziening Vroegtijdig Aanmelden mbo uit te stellen, omdat een onderdeel van dit ICT-systeem vertraging heeft opgelopen. Het is nog niet duidelijk hoe lang het uitstel zal duren. Het nieuwsbericht van de VO-raad vindt u hier.

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl