Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you vo-mbo jaargang 12 nr. 2, okt. 2018  
 

Wegwijs in het mbo 2019

Een nieuwe opzet, die beter aansluit bij bekijkjetoekomstnu.nl, een compactere vorm en alle informatie bij de hand voor leerlingen en ouders om zich te oriënteren op de overstap naar het mbo: we zijn trots op de tiende editie van Wegwijs in het mbo! Bij de mbo-gids hoort een lesbrief met korte opdrachten, aan de hand waarvan leerlingen ontdekken waar ze welke informatie kunnen vinden. Deze lesbrief staat in de Lobbox VMBO. Naast de mbo-gids ontvangen scholen ook Open Dagenposters, om op te hangen in school. Meer gidsen of posters zijn aan te vragen via info@spirit4you.nl. We hopen van harte dat Wegwijs in het mbo zal bijdragen aan een goede doorstroming van leerlingen naar het mbo. 

Spots Experience

Prachtig, veel scholen hebben hun leerlingen al opgegeven voor Spots Experience op donderdag 15 november. Op deze dag krijgen leerlingen uit leerjaar 2 een programma op de beurs aangeboden waardoor zij goed voorbereid worden op de profiel- en sectorkeuze voor de bovenbouw van het vmbo. Belangrijk is dat de leerlingen zich op school goed voorbereiden voor ze naar Spots Experience komen. Hiervoor is materiaal ontwikkeld om aan te bieden. Scholen worden hier binnenkort verder over geïnformeerd.

Van groot belang is dat voldoende scholen met hun bovenbouwleerlingen de profielen en sectoren goed laten zien tijdens Spots Experience, door het aanbieden van kleine opdrachtjes passend bij het profiel/ de sector van de school. Dit is een prachtige praktijkopdracht voor leerlingen uit leerjaar 3 of 4! Meld uw school aan om met uw leerlingen een bijdrage te leveren aan Spots Experience: uw leerlingen uit de bovenbouw zijn een goed rolmodel voor de leerlingen uit de onderbouw. Hier kunt u zich aanmelden.

Leerroutekaart

Met trots presenteren wij in deze nieuwsbrief de Leerroutekaart Haaglanden! De Leerroutekaart is afgelopen week in postervorm bij alle vmbo-scholen in de regio bezorgd. De kaart is uitstekend te gebruiken bij de profiel- of sectorkeus op het vo en bij de keus voor de juiste mbo-opleiding. In samenwerking met mensen uit de scholen is het lesmateriaal Jouw Leerroute ontwikkeld voor leerjaar 2 en leerjaar 4. Wilt u Leerroutekaarten bestellen voor uw klas(sen), of heeft u vragen of opmerkingen over de Leerroutekaart, dan kan dat via info@spirit4you.nl.

Professionaliseringsmiddag 1 november

Op donderdag 1 november staat een mooi programma op de agenda in het kader van doorstroom naar het mbo tijdens de professionaliseringsmiddag vo-mbo. Na een plenaire start kunt u kiezen uit kennissessies over onder andere het PTA en het nieuwe examenreglement, het gebruik van de Leerroutekaart, nieuwe opleidingen in de zorg en de techniek en LOB op het mbo. De uitnodiging  voor deze middag wordt binnenkort naar alle betrokkenen verstuurd. Hier kunt u zich alvast aanmelden voor 1 november.

VOROC

De laatste loodjes om echt alle leerlingen voor 1 oktober ingeschreven te hebben kosten altijd veel moeite bij vo, mbo en gemeente. Hier vindt u de laatste rapportage van VOROC. Heeft u hier vragen of opmerkingen over? Neem dan gerust contact op met helpdesk@voroc.nl. VOROC 'gaat dicht' op 9 oktober, daarna zijn er geen mogelijkheden meer iets aan te passen. Over een goede maand kunt u de Eindrapportage VOROC verwachten, met daarin alle informatie over de overstap van leelringen per vo-school.

VOROC 2018-2019

Een nieuwe start met VOROC maken we op donderdagmiddag 22 november. Dan krijgt u tijdens de VOROC-middag de informatie over de werkwijze het komend schooljaar. Zet u de datum altublieft alvast in uw agenda. Meer informatie en de uitnodiging voor de VOROC-middag volgen binnenkort.

Workshop bekijkjetoekomstnu.nl en LOBBOX

Bekijkjetoekomstnu.nl staat boordevol met informatie over beroepen, opleidingen en stages. Ook zijn er LOBBOXen, voor vmbo, pro, vso, isk en havo 3 en 4 (richting mbo), met aantrekkelijk loopbaangericht lesmateriaal. Wilt u meer informatie voor uw team hoe je bekijkjetoekomstnu.nl en de LOBBOX goed kunt inzetten binnen het LOB-programma op uw school? U bent welkom uw team aan te melden voor een korte workshop bekijkjetoekomstnu.nl bij u op locatie, op een voor u passend moment. Uw aanmelding kunt u per mail versturen naar info@spirit4you.nl. 

 

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl