Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you havo-mbo-hbo jaargang 2 nr.1, september 2019  
 

Programma 2019-2020

Een mooi nieuw schooljaar: we gaan weer van start! Met veel activiteiten, producten en ondersteuning rond de thema's Voorbereiding op het hbo, Sterker naar het hbo en Sterker op het hbo. Met onder andere een groots Event hbo op 1 oktober, drie maal een mooi symposium en Masterclasses voor havisten, mbo4-studenten, ouders en collega's havo/mbo/hbo. Het totale programma van Spirit4you havo/mbo-hbo vindt u hier

Event Bekijkjetoekomst in het hbo!

Op 1 oktober is het zover: ruim 1750 havisten bezoeken overdag het Event Bekijkjetoekomst in het hbo! Tijdens het event onderzoeken leerlingen de 10 hbo-sectoren. Ook brengen ze een bezoek aan de pleinen Wegwijs in het hbo en Jouw interesses en kwaliteiten. De scholen bereiden zich voor op het bezoek door het doorlopen van de les Bekijkjetoekomst in het hbo en na afloop van het bezoek wordt middels een les gereflecteerd op het bezoek en wordt nagedacht over de volgende stap richting het hbo. Tussen 17.00 en 19.00 uur zijn mbo4-studenten, ouders en belangstellenden hartelijk welkom. Fijn als u uw achterban zoveel mogelijk attendeert op deze uitnodiging. Dank aan alle mensen die deze weken aan het werk zijn om het event tot een groot succes te maken! Het belooft een waardevolle stap te worden voor jongeren die zich voorbereiden op de juiste keus binnen het hbo.

Lesbrief Event bekijkjetoekomst in het hbo

Het is van belang dat leerlingen goed voorbereid naar het event Bekijkjetoekomst in het hbo komen. Daarom is deze lesbrief geschreven, geschikt voor leerlingen van zowel havo 4 als havo 5. Het is wenselijk dat ook de begeleiders die meegaan op 1 oktober kennis nemen van deze lesbrief, zodat leerlingen tijdens het bezoek goed begeleid kunnen worden. Dank voor uw aandacht.

Symposium 14 november

Op 14 november vindt de eerste van drie grote symposia plaats voor collega's van havo, mbo en hbo. Het thema van deze middag is Coaching en Begeleiding in de overstap naar het hbo. De middag start om 14.00 uur en vindt plaats in het gebouw van De Haagse hogeschool. De uitnodiging volgt binnenkort, maar u kunt zich nu alvast aanmelden.

Hbo-cv

Direct na het Event hbo gaan we van start met de implementatie van het hbo-cv: een digitaal instrument waarin jongeren van zowel havo als mbo in kaart brengen waar ze staan op het gebied van keuze en interesse, vaardigheden en ervaring. De leerling/student is eigenaar van het cv en kan tussentijds aanpassingen doen. Bij het aanmelden op het hbo wordt het hbo-cv geupload en zo vormt het de start van de intake/matchingsdagen. Meer informatie volgt binnenkort. Heeft u vragen of suggesties? U bent welkom te reageren via info@spirit4you.nl.

Nieuw logo, nieuwe website

Na ruim 10 jaren is Spirit4you uit haar digitale jasje gegroeid: we zijn toe aan een nieuwe site, waarmee we alle gebruikers van de website een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform bieden. Daar hoort natuurlijk ook een nieuw logo bij. We laten u als lezer van deze nieuwsbrief nog even in spanning....over ongeveer een maand wordt de nieuwe site gelanceerd!

Spirit4you op LinkedIn

Volgt u Spirit4you op LinkedIn? Handig als u snel van nieuwe berichten op de hoogte wil zijn. Hier komt u bij LinkedIn-pagina van Spirit4you.

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl