Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you havo-hbo jg. 1 nr. 5, februari 2019  
 

Van havo naar hbo: hoe kan het beter?

Wat betekent het om van de havo naar het hbo te gaan? Voor de meeste jongeren is dat geen geringe stap. Ze hebben een hbo-studie gekozen en belanden vervolgens in een compleet andere wereld, met een ander pedagogisch klimaat en andere eisen die docenten aan ze stellen. Wordt het duiken en verzuipen of bovenkomen en doorzwemmen?
Om meer inzicht te krijgen in de succes- en faalfactoren bij de overstap van havo naar hbo zijn 22 eerstejaarsstudenten van het hbo geïnterviewd. De studenten vertelden over hun ervaringen met loopbaanoriëntatiebegeleiding (LOB) op de havo, de eerste maanden op het hbo en hoe ze werden begeleid. Ze gaven ook tips voor zowel de havo als het hbo. Lees hier de bevindingen van de jongeren in compacte, inspirerende vorm. Hier vindt u het complete verslag van de interviews.

4 maart: Help! Ik kan niet kiezen

Op verzoek wordt de Masterclass Help! Ik kan niet kiezen dit schooljaar nog een keer aangeboden en wel op maandag 4 maart van 15.00 tot 16.30 uur. Leerlingen van havoscholen die er nog niet uit zijn welke opleiding het beste voor ze is om te kiezen, krijgen deze middag de mogelijkheid om een interactieve studiekeuzevoorlichtingsactiviteit bij te wonen. Ouders zijn ook van harte welkom. Fijn als u deze middag onder de aandacht wil brengen bij uw leerlingen en hun ouders. Hier vindt u meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.

Netwerk/professionaliseringsmiddag 24 januari

Een inspirerende lezing, een verhelderend gesprek met hbo-studenten en interessante workshops: de deelnemers aan de netwerk/profesionaliseringsmiddag op 24 januari waren tevreden over de middag. Hier vindt u de evaluatie, compleet met aanbevelingen voor volgende bijeenkomsten, naast de opbrengst van een ronde wensen en tips voor het onderwijs en voor Spirit4you. Hiermee gaan we zeker aan de slag! Tot slot vindt u ook de verschillende presentaties die gegeven werden tijdens de netwerk/professionaliseringsmiddag.

Netwerk havo/mb/hbo 21 februari

Leerlingen stappen over van havo naar hbo, van havo naar mbo, van mbo naar hbo... Om alle thema's die spelen rond deze overstappen aan de orde te laten komen start Spirit4you het netwerk havo/mbo/hbo. De eerste bijeenkomst van het netwerk is op 21 februari van 15.00 tot 16.30 uur. We zijn dan te gast op het Edith Steincollege. Hier vindt u meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden. 

Masterclass hbo-vaardigheden

Op 4 februari kwamen zo'n 20 leerlingen/studenten en docenten havo en hbo bij elkaar op De Haagse Hogeschool om hbo-vaardigheden te leren en deze te oefenen. Zeer van belang als je een goede start wilt maken op het hbo! Hier vindt u de presentatie van de middag.

Spirit4you op Linkedin

Wellicht handig om te weten en te gebruiken: Spirit4you is vanaf nu ook te vinden op Linkedin. U bent hartelijk welkom ons te linken

 

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl