Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you havo-hbo jaargang 1 nr. 9, juni 2019  
 

13 juni: Sterker naar/op het hbo!

Heeft u zich al aangemeld voor de laatste netwerk-professionaliseringsbijeenkomst havo-hbo in dit schooljaar? Centraal thema is: Sterker naar het hbo en sterker op het hbo, wat is daarvoor nodig? Laat u inspireren door de lezing van Aminata Cairo, lector van De Haagse hogeschool, kies drie onderdelen uit de kenniscarrousel en verstevig uw netwerk tijdens de borrel. Hier vindt u meer informatie over de middag en heeft u de gelegenheid u aan te melden. Dat kan nog toch uiterlijk 11 juni.

4 juli: netwerk havo-mbo-hbo

Graag nodigen we collega's, betrokken bij de de overstap van havo/mbo naar hbo én van havo naar mbo, uit voor een tweede bijeenkomst van het havo-mbo-hbo netwerk op 4 juli. We zijn te gast bij ROC Mondriaan locatie Leeghwaterplein en volgen een gevarieerd programma met informatie over de voortgang van de projecten, een doorkijkje naar volgend schooljaar, gesprekken met studenten en een good practice. Hier vindt u meer informatie en de gelegenheid u aan te melden.

Hbo-studievaardigheden

Op verzoek van velen: een kaart met 10 hbo-studievaardigheden op een rijtje. Met opdrachten bij iedere vaardigheid in de LOBBOX havo-hbo. Van harte aanbevolen! Wilt u de kaarten met studievaardigheden uitdelen aan uw leerlingen? U kunt de kaarten aanvragen via info@spirit4you.nl.

1 oktober: Event Bekijkjetoekomst in het hbo

Staat de datum van 1 oktober al bij u in de jaarplanning? Op het event Bekijkjetoekomst in het hbo zijn havo-leerlingen uit de regio Haaglanden en hun ouders hartelijk welkom tijdens het open huis van 17.00 tot 19.00 uur. Overdag is er voor leerlingen van havo 4 en 5 de mogelijkheid om als groep, met begeleiding vanuit school, een bezoek te brengen aan het event. Het gaat deze dag om het ontdekken van talenten en interesses, het vormen van een realistisch beroepsbeeld, het zicht krijgen op hbo-sectoren: de opmaat naar de open dagen op het hbo. Hier vindt u meer informatie over Bekijkjetoekomst in het hbo. Op donderdag 4 juli om 9.30 uur verzorgen we een korte informatiebijeenkomst voor alle deelnemende scholen. U krijgt hiervoor apart een uitnodiging.

Programma S4y havo-hbo 2019-2020

Het programma voor het nieuwe schooljaar is in de maak en wordt deze weken besproken met bestuurders en directies. Daarna krijgt u het toegestuurd, zodat nog voor de vakantie helder is welke activiteiten wanneer plaatsvinden en welk aanbod u kunt verwachten. Heeft u suggesties voor het programma 2019-2020? U bent hartelijk welkom te reageren via info@spirit4you.nl.

Feiten en cijfers

Vanuit het havo platform zijn feiten en cijfers over de havo en de aansluiting op het hbo (landelijk)  op een rijtje gezet. Een interessante hoeveelheid gegevens, waarbij u wellicht  verrast bent over een een aantal percentages en waar andere gegevens misschien zeer herkenbaar voor u zijn. 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl