Spirit4you
  Nieuwsbrief Spirit4you havo-hbo jaargang 1 nr. 8, mei 2019  
 

Event: Bekijkjetoekomst in het hbo!

Een datum om in de agenda te zetten: op dinsdag 1 oktober zijn leerlingen en ouders uit de regio Haaglanden hartelijk welkom op het event Bekijkjetoekomst in het hbo. Een interactieve inspiratiebeurs voor overstappers naar het hbo, waar u met uw klassen (havo 5 en 4) welkom bent tijdens de groepsgewijze ontvangst. Tijdens het open huis van 17.00 tot 19.00 uur zijn leerlingen, studenten mbo, ouders, docenten en andere betrokkenen ook hartelijk welkom bij Bekijkjetoekomst in het hbo. Bij dit event gaat het om het ontdekken van talenten en interesses, het vormen van een realistisch beroepsbeeld, het zicht krijgen op hbo-sectoren, de voorbereiding op een degelijke opstap naar de open dagen op het hbo en het aanbieden van brede informatie over studeren aan het hbo. Hier vindt u de uitnodiging en de mogelijkheid tot aanmelden voor havo-scholen in de regio Haaglanden.

Masterclass hbo- vaardigheden voor ouders!

Zicht hebben op hbo-vaardigheden is belangrijk voor iedere startende hbo-student. Voor de ouders van die student geldt hetzelfde: zo zijn zij meer betrokken bij de overstap van hun zoon/dochter naar het hbo en bij de start van hun studie. Op maandag 3 juni wordt daarom  de Masterclass hbo-vaardigheden aangeboden voor ouders én voor hun zoon/dochter! En natuurlijk zijn alle docenten/begeleiders ook zeer welkom: zo 'landen' de hbo-vaardigheden beter in het onderwijs. Hier vindt u de aanmeldlink voor deze masterclass.

LOBBOX Van havo naar hbo

Vers van de pers: de LOBBOX Van havo naar hbo! In overleg met collega's van zowel havo-scholen als hbo-opleidingen is degelijk, inspirerend en mooi vormgegeven materiaal samengesteld ten behoeve van een positieve doorstroom naar het hbo. Een beetje trots benoemen we daarom in deze nieuwsbrief graag de mogelijkheden die de nieuwe LOBBOX biedt voor aankomend hbo-studenten, hun ouders en hun docenten: een serie opdrachten rond hbo-vaardigheden, filmpjes waarin hbo-studenten vertellen over de overstap naar het hbo en hun opleiding en voor alle betrokkenen uitspraken en tips van eerstejaars hbo-studenten.

Hbo-vaardigheden

Als jongeren voldoende studievaardigheden hebben, verloopt de overstap naar het hbo meestal redelijk makkelijk. Maar wát als ze die vaardigheden (nog) niet hebben? Dan kunnen ze gelukkig geoefend worden. Bijvoorbeeld met de 10 interactieve opdrachtkaarten over hbo-studievaardigheden. Van harte aanbevolen voor alle havisten, mbo 4-studenten en startende hbo-studenten!

Hbo-studenten kijken terug

In december 2018 zijn ruim twintig eerstejaars hbo-studenten geïnterviewd over hun overstap van de havo naar het hbo. Wat waren hun ervaringen met loopbaanoriëntatie op de havo? En hoe verliepen de eerste maanden op het hbo? We hebben de belangrijkste uitspraken en tips gebundeld voor alle havo- en hbo-scholen in de regio Haaglanden. 

Drie films van hbo-studenten over hun ervaringen rond de keus voor en de overstap naar het hbo geven havo-leerlingen een realistisch beeld van alle zaken die komen kijken bij kiezen en kennis over het hbo. Zo kunnen jongeren beter nadenken over hun eigen overstap naar het hbo.

Professionalisering op 13 juni: Sterker naar het hbo

Op donderdagmiddag 13 juni organiseert S4y havo-hbo een professionaliserings- /netwerkmiddag met als thema: Sterker naar/ sterker op het hbo, wat is daarvoor nodig? Na een inspiratielezing van lector Aminata Cairo is er een informatiecaroussel met good practices, tips & tools over het aanbieden van hbo-vaardigheden en achtergrondinformatie rond het thema, zowel voor collega's van havo/mbo-scholen als die van hbo-opleidingen. Tijdens de middag is er ook voldoende tijd om actief te netwerken. Hier kunt u zich aanmelden voor de middag. Van harte aanbevolen!

Good practice hbo Accountancy

Inwoners vanuit de regio Haaglanden, die moeite hebben om hun belastingaangifte in te vullen, konden half april terecht bij De Haagse Hogeschool. In samenwerking met de Belastingdienst verzorgden ruim 60 studenten vier dagen lang voor ongeveer drieduizend mensen de aangifte inkomstenbelasting. Lees hier verder over dit mooie project met een grote maatschappelijke impact.

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl