Spirit4you
  Nieuwsbrief PRO/VSO/Entree jaargang 2 nr. 2, okt. 2018  
 

Leerroutekaart

Met trots presenteren wij in deze nieuwsbrief de Leerroutekaart Haaglanden! De Leerroutekaart is afgelopen week in postervorm bij scholen in de regio bezorgd. De kaart is goed te gebruiken om de leerroute van een leerling samen met de ouders te bespreken. Voor vso-scholen is de Leerroutekaart aangepast, omdat de uitstroominformatie niet volledig was. Deze scholen krijgen nieuw materiaal toegestuurd. In samenwerking met mensen uit scholen is het lesmateriaal Jouw Leerroute ontwikkeld voor leerlingen in klas 2 en klas 4 van het vmbo. Op korte termijn wordt ook aanvullend lesmateriaal ontwikkeld. Wilt u Leerroutekaarten bestellen voor uw klas(sen), of  heeft u vragen of opmerkingen over de Leerroutekaart, dan bent u welkom uw bericht te sturen naar info@spirit4you.nl.

Wegwijs in het mbo

Voor leerlingen die doorstromen naar het mbo én voor hun ouders een zeer bruikbaar boekje: de gids Wegwijs naar het mbo, met alle informatie over het middelbaar beroepsonderwijs, de voorbereiding op de juiste opleidingskeus, open dagen, aanmelden en intake. Bij de gids is een lesbrief geschreven, waardoor leerlingen langs alle belangrijke wetenswaardigheden worden geleid. En om in de school op te hangen is er de Open Dagenposter. Zijn er voor uw school meer gidsen of posters nodig, dan bent u welkom dit per mail aan te geven via info@spirit4you.nl.

De volgende stap

In de LOBBOX pro zijn twee nieuwe filmpjes te bekijken met als titel De volgende stap. In de filmpjes vertellen Giovanni en Anouschka over hun volgende stap en wat daar allemaal bij komt kijken: de stap naar vervolgonderwijs en de stap naar werk. De filmpjes zijn goed te gebruiken in de klas en bij bijeenkomsten met ouders. Binnenkort wordt ondersteunend materiaal (opdrachtkaarten en handleiding voor docenten) toegevoegd.

Sectorraad PRO

Nieuws vanuit de Sectorraad PRO: Een zonnige dag voor het Praktijkonderwijs! Twee moties om leerlingen van het praktijkonderwijs meer kansen te geven werden aangenomen tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer, Lees hier verder over De zonnige dag.

LOBBOX vso

Veel lesmateriaal voor vso-leerlingen, zoals Talentlessen, lessen Sociale Vaardigheden en lessen met filmpjes over stage lopen, zijn te vinden in de nieuwe LOBBOX vso. Het materiaal is overzichtelijk gerangschikt en goed te gebruiken in de klas en met ouders. Heeft u suggesties voor of vragen over de LOBBOX vso? U bent hartelijk welkom te reageren via info@spirit4you.nl.

 

 
  Nieuwsbrief Spirit4you | afmelden | www.spirit4you.nl